nieuws

13 sep 2000, 00:12

RuG start zoektocht naar wetenschappelijk talent

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) gaat actiever speuren naar wetenschappelijk talent. Dit is noodzakelijk omdat er steeds minder reacties binnenkomen op vacatures.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is de bedoeling dat de wetenschappers zelf goed om zich heenkijken. “We stellen geen headhunters aan”, zegt bestuursvoorzitter S. Kuipers. Hij heeft vooral zijn hoop gevestigd op oudere hoogleraren en decanen. “Als die jonge honden met talent tegenkomen kunnen ze vragen of die onze kant opkomen.”
De RuG stevent dit jaar af op een recordaantal vacatures. De advertenties in de landelijke dagbladen leveren door de krappe arbeidsmarkt steeds minder respons op. Het aantal advertenties wordt dan ook teruggeschroefd en ze worden ook kleiner. Sommige vacatures komen zelfs niet meer in de openbaarheid, omdat dit een succesvolle werving kan dwarsbomen.
“Er zijn mensen die niet het risico willen lopen dat ze op hangende pootjes bij hun oude werkgever moeten terugkomen”, zegt Kuipers. De RuG gaat niet alleen in de wetenschappelijk wereld, maar ook in het bedrijfsleven scouten. In totaal gaat de RuG 2,4 miljoen uitgeven voor de nieuwe wervingscampagne.