nieuws

20 okt 2001, 00:12

RUG geeft fikse korting aan medewerkers bij aanschaf fiets

Medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen kunnen vanaf 1 januari 2002 voordelig een nieuwe fiets kopen. Het College van Bestuur van de universiteit heeft daar 16 oktober 2001 een Fietsprivé-regeling voor vastgesteld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met de regeling wil de RUG het fietsgebruik in het woon-werkverkeer een stimulans geven. De regeling houdt in dat medewerkers via de RUG een nieuwe fiets kunnen aanschaffen en de aanschafprijs op fiscaal aantrekkelijke wijze kunnen verrekenen. Verrekening vindt plaats met het brutoloon of met de bruto incidentele uitkering zoals de vakantie-uitkering. Wel geldt voor deelname een aantal voorwaarden. Zo moet de medewerker schriftelijke verklaren dat hij of zij meer dan de helft van de werkdagen het woon-werktraject (geheel of gedeeltelijk) zal afleggen op de fiets. Ook mag de cataloguswaarde van de fiets niet hoger zijn dan f 1651. Voor de uitvoering van het project is RUG een contract aangegaan met Nationale Fietsprojecten BV (NFP). NFP bestelt de fietsen rechtstreeks bij de rijwielfabrikanten en levert ze via aangesloten rijwielhandelaren. NFP geeft voor de RUG-medewerkers 10% korting op de cataloguswaarde van de fiets. Er kan een keuze gemaakt worden uit allerlei merken fietsen.
De regeling is doorlopend, medewerkers kunnen ieder moment (vanaf 1 januari 2002) gaan deelnemen. Een folder over de regeling en een uitgebreide brochure zijn op het ogenblik in de maak en zullen in de loop van november verschijnen.