nieuws

09 mei 2001, 00:12

RuG gaat samenwerken met Mexicaanse mega-universiteit

De Rijksuniversiteit Groningen gaat samenwerken met de grootste universiteit in Zuid-Amerika, de Universidad Nacional Autonóma de Mexico.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De RuG hoopt vooral samen te werken met de masteropleidingen en de onderzoeksinstituten van de Mexicaanse mega-universiteit. Een dergelijke samenwerking is uniek in Nederland.
De Mexicaanse universiteit in Mexico-City is de grootse in Zuid-Amerika. De instelling telt 165.000 studenten en 36.000 medewerkers die bijna allemaal op de centrale campus in het zuiden van de stad verblijven.
Volgens de RuG doet de universiteit niet onder voor die in het Westen. Het is daarom een geschikte plaats om promovendi te vinden. Hieraan is in Groningen nog steeds een groot gebrek. Ook hoopt de RuG dat door samenwerkingsovereenkomst meer Mexicaanse studenten in Groningen gaan studeren.
De samenwerking kwam tot stand door bemiddeling van het Mexicaans Studiecentrum in Groningen. De RuG is verheugd over de overeenkomst met de Mexicanen, want tot nu toe was er nauwelijks contact met Latijns-Amerikaanse universiteiten. Het taalprobleem was hiervoor een belangrijke reden, aldus de universiteit.