nieuws

04 feb 2001, 00:12

RuG gaat ook in buitenland waarschuwen voor TBC-besmetting

De RuG gaat buitenlandse studenten die in het universitaire guesthouse hebben gelogeerd oproepen om zich te laten testen op TBC. Dit meldt de Groninger Studentenkrant op de website.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De buitenlandse studenten lopen een verhoogd risico omdat het guesthouse zich in dezelfde straat bevindt als de brandhaard van de TBC-epidemie, café Het Paard van Troje.
Het lukt de RuG waarschijnlijk niet om iedere student te traceren, omdat het guesthouse geen database met persoonlijke gegevens van de logés heeft aangelegd. Ook hebben veel studenten hun naam niet achtergelaten in het gastenboek. “Dat is het probleem”, zegt een woordvoerder. “Want hoe bereik je die mensen? Ook e-mail adressen hebben we lang niet altijd.”
De RuG besloot tot de oproep omdat de er meer mensen besmet zijn dan aanvankelijk werd aangenomen. “We zijn ervan geschrokken, net als de GGD.” Tot nu heeft de aanstichter van de TBC-epidemie, een voormalige barman van het Het Paard van Troje 51 mensen besmet. De GGD heeft inmiddels zestienhonderd mensen onderzocht en verwacht nog driehonderd mensen te testen.