nieuws

19 okt 2000, 00:12

RuG doet aanbesteding voor spectaculaire Zernikeborg

De Rijksuniversiteit Groningen heeft het ambitieuze plan voor de Zernikeborg aanbesteed. De RuG heeft negentien miljoen gulden over voor de bouw van dit hypermoderne IT-centrum op het Zernikecomplex.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Collegevoorzitter S. Kuipers hoopt dat vooral scheepsbouwbedrijven uit de provincie Groningen zich aanmelden. Volgens Kuipers kunnen hun architecten uitstekend gebruik maken van de cave, een driedimensionale computersimulator. Bovendien krijgt de RuG alleen Europese subsidie als bedrijven actief gebruik maken van de Zernikeborg.
De Zernikeborg moet het nieuwe IT-centrum worden van de RuG. Behalve de cave krijgt ook het Rekencentrum er een nieuw onderkomen. Het gebouw komt gedeeltelijk in de vijver voor het WSN te staan, net als bij de oude borgen. Over uiterlijk twee jaar moet de Zernikeborg klaar zijn. Als het langer duurt komt de Europese subsidie in gevaar.
De Zernikeborg maakt onderdeel uit van de grootschalige bouwplannen voor het Zernikecomplex, die zeshonderd miljoen kosten. Het is de bedoeling dat het Zernikecomplex een sfeervol wetenschapspark wordt met veel water en bomen.