nieuws

10 apr 2013, 10:10

RTVNoord komt met nieuwe tv-serie: ‘Beatrixoord, vechten voor herstel.’

TVNoord begint op 28 april begint een wekelijkse televisieserie over revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren, onderdeel van het UMCG. Sinds oktober vorig jaar zijn patiënten gevolgd die in Beatrixoord en het UMCG keihard werken aan hun revalidatie. Met één doel: weer zo ‘normaal’ mogelijk functioneren in de maatschappij.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De serie wordt gemaakt door de ervaren camera-journalist Léonie Albers en gepresenteerd door Cunera van Selm.
 

Zij volgden zeven patiënten in verschillende fasen van hun revalidatie, en spraken bovendien met hun naasten, artsen en therapeuten.

We zien Marcel uit de stad Groningen, een 19-jarige levensgenieter die een dwarslaesie oploopt door een duik in het ondiepe water van de Hoornse Plas. Maar ook Anneke uit Gasselternijeveen. Een actieve 53-jarige vrouw die door hersenletsel na een hartstilstand allerlei dagelijkse dingen opnieuw moet leren.


En Gerben, een kraandrijver op een baggerschip.
Door een ongeluk in de Eemshaven is zijn linkerarm verbrijzeld. Hij heeft er alles voor over om terug te keren op de kraan.

‘BEATRIXOORD, vechten voor herstel’ is een serie over mensen wiens leven van het ene op het andere moment totaal is veranderd. Stuk voor stuk moedige optimisten, die zich vooral richten op wat ze nog wél kunnen.