nieuws

18 aug 2001, 00:12

Roofvogels bezoeken Hortus Haren zondag 19 augustus

Zondag 19 augustus organiseert Hortus Haren een spannende roofvogelshow met diverse valkensoorten, een buizerd en een bijzondere (witte) Oehoe. De majestueuze roofdieren staan vlak bij het publiek, sommigen kunnen zelfs even aangeraakt worden. Tijdens de spectaculaire show vertelt de valkenier bijzonderheden over de vogels en hun gedrag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hortus Haren krijgt wederom bezoek van een aantal indrukwekkende roofvogels. De valkenier laat de vogels jagen op een nepprooi, in duikvlucht grijpen ze de prooi uit de lucht voor de ogen van het publiek. ’s Werelds grootste uil, de oehoe is zelfs bekend van tv en is een vreselijk eigenwijs dier, vaak tot groot vermaak van de toeschouwers. De hele middag kunnen bezoekers deze bijzondere dieren bekijken en daarnaast de bloeiende nazomertuinen van Hortus Haren bewonderen.
Bezoekers kunnen deze middag zelf ook een vogelvlucht maken. Ieder uur verzorgen gidsen een gratis “vogelvluchtrondleiding” door het park. Hortus Haren, Kerklaan 34, Haren Telefoon: 050-53 700 53 Openingstijden van 9.00-18.00 uur. Entreeprijzen: kinderen 0 t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 11 jaar F. 7,50, volwassenen F. 17,50, MJK gratis