nieuws

19 okt 2000, 00:12

Rode Oortjes Festival voor beginnende bands in Groningen start

Het Rode Oortjes Festival gaat alweer beginnen aan zijn 7e Editie. Het festival is bedoeld voor 'beginnende bands' uit Groningen e.o.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De inschrijving voor Het Rode Oortjes festival jaargang 2001, is vanaf 1 oktober 200 geopend. De inschrijving sluit op 10 december 2000. Voor 25 december 2000 horen jullie of je wel (of niet) bent geselecteerd voor het festival. Er is geen 'strakke' selectie criteria, bijv. niet aan de hand van het horen van de demo wordt je geselecteerd. De organisatie kijkt vnl. naar 'hoe beginnend is de band ?'
Het doel en de opzet van het festival zijn dat in 4 voorronden (elke zondag vanaf 14 janauri 2001) 5 bands strijden voor een plekje in de finale van het Rode Oortjes Festival 2001 (op zondag 11 februarin 2001). De finale (ook bestaande uit 5 bands, nl. 4 winnaars en één beste nr. 2 van alle voorronden) levert dan één winnaar op, die er vandoor gaat met eeuwige roem en de wisseltroffee, 500 piek bandkapitaal en een aantal uren studiotijd (voor de winnaar meestal 20 en de veliezende finalisten 8). Een vakjury bepaalt elke avond de winnaar, deze jury bestaat uit prominente mensen uit de Groninger muziekwereld. Dit is dus in het kort de uitleg van het festival. Het festival is vnl. bestemd om bands uit de oefenruimten te krijgen en ze te laten spelen op een zeer proffesioneel podium. Het podium wat wij gebruiken (al 7 jaar) is dat van het Platformtheater aan het Boterdiep 46. Voor de meeste deelenemende bands is het festival een ideaal begin naar iets moois. Zij komen via de vakjury te weten hoe zij er voor staan en wat beter zou kunnen en wat juist erg goed is. Dit komen de bands te weten via een uitgebreid juryrapport dat elke band aan het einde van het festival ontvangt. De deelnemende bands vinden ook het festival qua sfeer, publiek en organisatie uniek is in zijn soort.
De inschrijving voor Het Rode Oortjes festival jaargang 2001, is vanaf 1 oktober 200 geopend. De inschrijving sluit op 10 december 2000. Voor 25 december 2000 horen jullie of je wel (of niet) bent geselecteerd voor het festival. Er is geen 'strakke' selectie criteria, bijv. niet aan de hand van het horen van de demo wordt je geselecteerd. De organisatie kijkt vnl. naar 'hoe beginnend is de band ?' Voor inschrijving voor het Rode Oortjes Festival hebben wij drie dingen nodig : 1. Een volledig ingevuld inschrijfformulier (als bijlage mee verzonden in Word) 2. Een demo 3. Een foto/logo (als het maar een plaatje is...) Deze drie dingen kun je zowel electronisch als via PTT-post opsturen. Langsbrengen kan natuurlijk ook.