nieuws

18 apr 2001, 00:12

Rode Oortjes Festival van Platform Theater naar Simplon

Na een succesvolle editie van het Rode Oortjes Festival 2001, laat de Rode Oortjes organisatie na een stilte van bijna 2 maanden weer van zich spreken. De stilte die rond het festival is geweest heeft te maken met het volgende.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Rode Oortjes Festival gaat namelijk zijn huidige locatie (Platformtheater Boterdiep 46), door interne omstandigheden met het Platformtheater, verlaten. Dat meldt de stichting in een pers-mail. Hieronder de integrale tekst:
‘Wij hebben na overleg besloten om zitting te gaan nemen in Jongeren Cultuur Podium Simplon (aan de overkant van het Boterdiep op nr. 71 dus). Vanaf 1 april zijn wij dan ook weer bereikbaar op dit adres en telefoonnummer. In eerste instantie zijn wij in Simplon alleen op dinsdag, woensdag en vrijdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 bereikbaar. Uitbreiding van deze tijden zal z.s.m. plaatsvinden.
Verder zal er niets veranderen ten aanzien van het Rode Oortjes Festival, de organisatie van de nieuwe editie (2002) is alweer in volle gang. Het enige wat op dit moment nog onduidelijk is, is waar het festival volgend jaar plaats zal gaan vinden. Zodra hier meer over bekend is zullen wij dit jullie ook laten weten. Overigens is de Rode Oortjes Plug & Play in Platformtheater (elke maandagavond) tot nader order afgelast. Wel kunnen we jullie alvast mededelen dat het Rode Oortjes Vrijheidsfestival op 5 mei a.s. gewoon doorgaat. Dit festival zal worden gehouden in het Platformtheater aan het Boterdiep 46. Dit jaar organiseren wij dit festival in nauwe samenwerking met Simplon. Simplon neemt dit jaar het Freedom Dance Event voor zijn rekening, wat aansluitend na het Rode Oortjes Vrijheidsfestival (rond 0.00 uur) zal worden gehouden. De bands beginnen zaterdag 5 mei om 19.30 uur. Tot nu toe zijn de volgende bands bekend : Nomen – Sane Insanity – Noon – Sostenuto – Beyond Infinity en Grey ! Verder zijn er op het Freedom Dance Event te verwachten, Loes Lee (Djax Records) & Peter Maneater (Effenaar) en DJ Jort (Zap Club/Simplon). De entree van dit hele evenement zal f. 12,50 zijn (dus voor het festival en het dance event, van 19.30 tot 6.00 uur).
De inschrijving voor het Rode Oortjes festival 2002, is met ingang van 1 april j.l. weer geopend. Dit betekent dat; ben je een (beginnende) band, dan kan je je alvast weer inschrijven voor het Rode Oortjes Festival 2002, door het insturen van een demo, bio en foto, naar bovenstaand ‘NIEUWE’ adres. LET OP : Voor volgend jaar willen wij ook bands die langer dan 3 jaar bestaan oproepen zich te gaan inschrijven voor een nieuw festival wat wij gaan organiseren in (mei/juni) 2002. Dit festival, wat op dit moment doorgaat onder de werktitel ‘Het Grote Rode Oortjes Festival’, is bedoeld om de bestaande bands uit Groningen e.o. te laten strijden voor een nieuwe ‘Grote’ Professionele Prijs in de Groninger Muziekwereld. Uit een onderzoek is namelijk gebleken dat hier zeker animo voor is onder de bestaande bands en wij van het Rode Oortjes Festival vinden ook dat deze bands straks (na het winnen van het Grote Rode Oortjes Festival) een gooi moeten kunnen doen naar de Grote Prijs van Nederland in Amsterdam. Dus heb jij een band en woon je in de Groninger Stad en/of Provincie dan moet je je inschrijven bij het Rode Oortjes Festival, beginnend of al jaren aan het optreden. Ook al heb je deelgenomen aan het Rode Oortjes festival de afgelopen 8 jaar, dat maakt nu niets meer uit. Iedereen kan nu met ons meedoen !’