nieuws

10 nov 2000, 00:12

Rode oortjes festival binnenkort weer van start

In de Groninger muziekwereld wordt er al weer met smart op gewacht, nog even en het Rode Oortjes Festival gaat alweer beginnen aan haar 7e Editie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De inschrijving voor enige het ‘beginnende bandjes festival’ sluit op 11 december 2000. Vanaf zondag 7 Januari 2001 gaat het spektakel dan weer beginnen. Zoals tegenwoordig elk jaar beginnen we direct de zondag na Eurosonic (vrijdag) & Noorderslag (zaterdag) met de Grand Opening (zondag). Deze opening van het festival wordt zoals altijd opgeluisterd door enkele finalisten van vorig jaar, deze keer zullen dat zijn : Fatman, Grey, en Spiritual Dissolvent of Crazy Jane Talks. De winnaar, a Pin’s Fee, zal op deze opening natuurlijk nog niet spelen want dat doen zij pas, als gast, op de Grand Final (zondag 11 februari 2001).
Voordat deze finale plaatsvindt moeten er natuurlijk eerst vier voorronden worden gespeeld. Uit alle inschrijvingen worden 20 ‘beginnende’ bands geselecteerd. De selectie criteria zijn simpel, als er meer dan 20 aanmeldingen zijn dan wordt gekozen uit de meest beginnende bands, en als er dan nog een overschot is wordt er geloot. Deze 20 bands spelen op zondag 14, 21 & 28 Januari en op 4 Februari 2001 in de voorronden. Uit deze voorronden stroomt 1 winnaar rechtstreeks door naar de Finale, ook wordt er aan het einde van alle voorronden nog een 5e band toegevoegd, de beste nr. 2 van alle voorronden. Zodat er ook in de finale 5 bands staan. Een vakjury, bestaande uit prominente muziekvrienden uit Groningen e.o. bepaalt wie er door mogen gaan en wie er uiteindelijk wint. Dit doet zij aan de hand van vooraf gestelde criteria welke zijn : Presentatie, Samenspel, Techniek, Compositie en de Factor X. De finalisten worden allemaal beloond met 8 uur studiotijd. De winnaar krijgt er nog eens 20 uur extra bij. Daarnaast ontvangt de winnaar ook nog een geldbedrag van f. 500,-- en krijgt zij de wisseltrofee (een groot rood oor) een jaar in bezit. Maar het belangrijkste is natuurlijk wel de eeuwige roem, en bijv. deelname aan de Grote Prijs van Nederland in Amsterdam, dit jaar doet dus A Pin’s Fee daar in Amsterdam een gooi naar nationale en internationale roem. Dus zo snel kan het gaan, vorig jaar nog in de oefenruimte in Stadskanaal en 9 maanden later staan ze in een volle Melkweg in Amsterdam en dat allemaal door Het Rode Oortjes Festival.