nieuws

06 feb 2001, 00:12

‘Rode Oortjes 2001’ :Finalisten bekend

Na 4 voorronden weten we wie er gaan spelen in ‘The Grand Final’ van het Rode Oortjes Festival 2001 “het festival voor beginnende bands uit Groningen e.o.”.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De voorronden die startte op 14 januari j.l. kenden ook dit jaar weer een buitengewoon groot succes, qua publiek (+/- 300 man per ronde. Er was dit jaar, volgens de jury, sprake van een zeer constante kwaliteit en een uitermate breed genre muziek, echte uitblinkers waren er dit jaar niet. Het lag allemaal heel dicht bij elkaar. We hebben het allemaal langs horen komen, van de hip-hop van ‘Wize-Men’ tot aan de Rock-A-Billy (waar was Lou Leeuw) van ‘Stingray’.
Op zondag 11 februari a.s. wordt het dus echt serieus. De bands die in de finale gaan spelen zijn : Bored! (1e ronde), Wize-Men (2e Ronde), Nomen (3e Ronde), Sane Insanity (4e Ronde) & ZiNiDiNe (Beste nr. 2 van alle voorronden). Deze bands gaan strijden voor de eeuwige roem, 500 gulden aan band kapitaal en 15 uur studiotijd. Daarnaast stroomt de winnaar automatisch door naar de laatste voorronde van de Grote Prijs van Nederland. Deze laatste voorronde, onder de naam ‘De Grote Prijs van Groningen’ wordt o.l.v. Simplon gehouden op 30 Juni a.s. in het Platformtheater (zoals het nu lijkt). De winnaar van de Grote Prijs van Groningen mag daarna een gooi gaan doen, in de Noordelijke Finale, naar Paradiso. De andere bands die in de Grote Prijs van Groningen gaan spelen zijn bands uit 5 andere proviciesteden (oa. Leek, Delfzijl). Groningen ‘stad’ levert zijn deelnemer, voor de 2e keer, via het ‘Rode Oortjes Festival’ !
Op 11 februari a.s. zal het dus weer een heel spektakel worden, en over een week weten we wie de 8e winnaar zal zijn van het Rode Oortjes Festival. De vakjury met o.m. Robert Vonk, (st. Platformtheater), Hanneke Kappen (radio Noord, Michiel Cornelisse (Producer Jammah-Tammah), Inkie de Jong (Nieuwsblad v/h N.), Martjo Brongers (Vortex), Bert Dondorf (Artistiek Leider Simplon) en nog veel meer prominenten zullen beslissen wie het dit jaar zal gaan worden. Verder wordt er, als vanouds, dit jaar een gastoptreden gegeven door niemand minder dan : A PIN’s FEE, de winnaars van 2000 en de winnaars van de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland 2000 ! Ook zal de beste muzikant van het festival (Yde Blaauw bassist van Sane Insanity) nog éénmaal gehuldigd worden en zal hij met zijn band ook nog een gooi gaan doen naar het winnen van het Rode Oortjes Festival 2001. Genoeg stof om langs te komen, het wordt een geweldige, hoogstaande muzikale avond. De Entree is 5 Piek, de zaal (Platformtheater/Boterdiep) gaat al open om 20.00 uur, en wees op tijd want vorig jaar moesten wij de deur om 22.00 uur sluiten, omdat het vol was. Dus allemaal tot Rode Oortjes, tot 11-2-2001.