nieuws

03 okt 2001, 00:12

Resultaten voor lijndienst Eelde-Amsterdam vallen tegen

De resultaten van de onlangs gestarte lijndienst Eelde-Amsterdam vallen tegen. Dat is waarschijnlijk voor een belangrijk deel te danken aan de malaise in de luchtvaart in het algemeen, zo meldt vanmorgen het Groninger Dagblad Stad en vervolgens ook Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe lijndienst tussen Eelde en Schiphol lijdt onder de internationale malaise in de luchtvaart, zo meldt het Groninger Dagblad Stad. De luchtlijn heeft in de eerste maand van zijn bestaan minder passagiers vervoerd dan de bedoeling was. Daarom benadert luchtvaartmaatschappij Trans Travel Airlines (TTA) reisbureaus en bedrijven om meer klanten te werven. Ook komen er aanbiedingen, onder meer naar Londen en Wenen via Schiphol.
Volgens luchthavendirecteur Jeroen Meulendijks, die nog geen cijfers wil noemen, heeft de lijndienst vooral de eerste week na de aanslagen in Amerika een flinke tik gekregen. Inmiddels is er sprake van herstel, maar de directeur erkent dat het beter moet. Nog steeds zijn de gevolgen van de aanslagen voelbaar. ‘Er is geen reden om somber te zijn’, zo betoogde Meulendijks voor Radio Noord.