Nieuws

Rehwinkel: ‘Uitspraken van Jorritsma zijn uit context gehaald’

Burgemeester Rehwinkel heeft maandagmiddag in een persverklaring laten weten dat hij contact heeft gehad met John Jorritsma, commissaris van de Koningin in Friesland. Die zei ‘s ochtends in de Telegraaf dat de Groningse burgemeester ten onrechte buiten schot is gebleven in het onderzoeksrapport naar de Facebookrellen. “De Commissaris van de Koningin in Friesland heeft mij laten weten dat zijn uitspraken in De Telegraaf uit de context zijn gehaald”, zegt Rehwinkel. Burgemeester Rehwinkel heeft maandagmiddag in een persverklaring laten weten dat hij contact heeft gehad met John Jorritsma, commissaris van de Koningin in Friesland. Die zei ‘s ochtends in de Telegraaf dat de Groningse burgemeester ten onrechte buiten schot is gebleven in het onderzoeksrapport naar de Facebookrellen. “De Commissaris van de Koningin in Friesland heeft mij laten weten dat zijn uitspraken in De Telegraaf uit de context zijn gehaald”, zegt Rehwinkel.


Leestijd: 1 minuut

“Ik heb geen behoefte om hier verder op te reageren, wat mij betreft geldt: zand erover. Deze week nog zullen de vragen van de Socialistische Partij in de Groninger gemeenteraad over de conclusies van de commissie Cohen worden beantwoord”, stelt Rehwinkel.

De Telegraaf meldde dat Jorritsma vond dat Rehwinkel als voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen het voortouw had moeten nemen bij de aanpak van de rellen. Rehwinkel is volgens Jorritsma mede verantwoordelijk voor het falen van de politie tijdens de rellen. ,,Onbegrijpelijk dat hij hier zo makkelijk mee wegkomt”, zei hij in de krant. Een woordvoerder van de provincie Friesland bevestigde maandagochtend de uitspraken van Jorritsma.