nieuws

09 jun 2013, 20:08

Recordaantal deelnemers tijdens Ladies Run Groningen: 1.900 vrouwen gestart

Recordaantal deelnemers tijdens Ladies Run Groningen: 1.900 vrouwen gestart

In totaal zijn 1.900 vrouwen gestart bij de 6e editie van de GasTerra Ladies Run. Een record aantal deelnemers. Het parcours leidde de deelnemers dwars door de binnenstad in rondes van 2,5 km met de start en finish op de Grote Markt. Onder goede weersomstandigheden werd om 13.30 uur het startschot voor de 5 kilometer gegeven door Gert Jan Lankhorst, directeur van hoofdsponsor GasTerra. De winnares van de 5 kilometer is geworden Jessica Oosterloo uit Appelscha met een tijd van 17:27. Om 14.30 uur was het tijd voor de Moeder-dochterloop. Ruim 400 moeders en dochters kwamen hand in hand over de finishstreep.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Moeder Wanda Evertz en dochter Graciëlla Evertz uit Delfzijl hebben deze afstand gewonnen en kwamen samen binnen in een tijd van 09:55. De tien kilometer startte om 15.00 uur. Er heerste een frisse wind, maar de hardloopsters lieten zich er niet door van de wijs brengen. Anouk Lindenholz uit Hoogeveen kwam als eerste binnen met een tijd van 38:34. Ook de bedrijven waren goed vertegenwoordigd dit jaar. RTV Noord heeft de bedrijvenloop dit jaar voor de derde keer op rij gewonnen.


Pink Ribbon


Pink Ribbon is al 6 jaar als goede doel verbonden aan de Ladies Run. Deelneemster Jenny Blaauw en Elske Dijkstra van de organisatie reikte een cheque uit aan Rupert Springfield van Pink Ribbon met een bedrag van €3.210,- Ook werd een extra cheque van ruim € 3.100,- overhandigd door enkele deelnemers die een speciale Pink Ribbon actie pagina hadden gemaakt. Een mooi resultaat. Het bedrag komt geheel ten goede aan borstkankeronderzoek.


Voor ieder wat wils


Voor iedere start werd er een opzwepende warming up gegeven door HealthCity Groningen.
De Grote Markt was ook dit jaar weer een oase van roze en omgetoverd in een Pink Plaza. Er waren vele stands met bijvoorbeeld verkoop van ijs, pannenkoeken en bloemen. Er werden gratis massages gegeven aan deelnemers en er was een springkussen voor de allerkleinsten. Dit alles zorgde voor een relaxte sfeer. Hoogtepunt was het optreden van de band Nuchter gevolgd door een spetterend optreden van DJ Fajah Lourens.