nieuws

26 mei 2001, 00:12

Record-transfer FC Groningen: supertalent Arjen Robben (17) naar PSV

FC Groningen heeft een super-deal gesloten met PSV over het grootste voetbaltalent dat sinds jaren in het Oosterpark heeft rondgelopen: de 17-jarige Arjen Robben.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Radio Noord meldt vrijdagmiddag dat FC Groningen met PSV overeenstemming heeft bereikt over het vertrek van Robben naar PSV. Het zou gaan om een bedrag van negen miljoen gulden. In de overeenkomst is bepaald dat Robben pas over een jaar naar Eindhoven vertrekt. Hij blijft dus eerst nog een jaar in het Oosterpark te bewonderen. De 17-jarige scholier uit Bedum was zeer in trek bij topclubs. Ook Ajax en Feijenoord hadden belangstelling getoond. Maar Robben liet weten dat zijn hart uitging naar landskampioen PSV.
FC Groningen zal het geld vooral gebruiken om de selectie te versterken. Volgens directeur H. Nijland, die overigens niet wilde bevestigen dat het om negen miljoen gaat, zal er nog wel overeenstemming moeten komen over enkele details voordat het contract getekend kan worden. Voor FC Groningen, maar ook voor de gemeente Groningen, is het in elk geval zeer gunstig nieuws. Vooral ook omdat er een nieuw stadion in het Europapark komt, en dan is het wel handig dat FC Groningen er financieel gezond voor staat.