nieuws

15 okt 2001, 00:12

Record-aantal vrije dagen van 40 manjaar bij RUG nekt studiestelsel

De medewerkers van de faculteit economie van de Rijksuniversiteit Groningen hebben over vrije tijd niet te klagen: samen hebben ze voor een recordaantal van 40 manjaren aan vrije dagen tegoed. Dat is weliswaar een prettig vooruitzicht voor die medewerkers, maar de invoering van een nieuw studiestelsel kan daardoor niet doorgaan. Bij Economie had men de opleiding tot doctorandus willen vervangen in een internationale bachelors-opleiding, maar dat lukt nu niet, zo meldt de Universiteitskrant (UK).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het artikel in de Universiteitskrant zouden de faculteiten economie en bedrijfskunde per 1 september 2002 de bachelor-masteropleiding starten. Maar de vrije dagen van de medewerkers – een ‘stuwmeer van 40 manjaren ‘ - maakt de noodzakelijke inzet van extra personeel onzeker, aldus de RUG.
Het ongekend grote aantal vrije dagen dat de medewerkers nog tegoed hebben heeft er nu toe geleid dat de nieuwe bachelor-masteropleiding niet eerder dan per 1 september 2002 van start kan gaan. ‘Het lijkt ons verstandiger het iets rustiger aan te doen’, zo zegt opleidingsdirecteur C, Sterks in het artikel in de UK. Hij doelt daarmee niet op de inzet van de Economie-medewerkers maar op de invoering van het nieuwe stelsel.