nieuws

19 nov 2000, 00:12

Reconstructie prof. Wiersmaweg niet volgens wensen gemeenteraad uitgevoerd

De reconstructie van de prof. Wiersmaweg in Groningen is niet volgens de wensen van de gemeenteraad verlopen. Daarom moet de zaak opnieuw op de schop. Dat blijkt uit een brief aan de bewoners van de gemeente.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vorig jaar is een gedeelte van de Prof. Wiersmastraat gereconstrueerd. Daarna bleek echter dat er iets was misgegaan. De aannemer heeft volgens tekening gewerkt, maar die tekening gaf niet het plan weer zoals het was ontworpen. Omdat de gemeenteraad het ontwerp heeft goedgekeurd en niet de bestekstekening, moet de Prof. Wiersmastraat alsnog worden aangepast aan het ontwerp.
Dit houdt in dat er in de uitrit van het parkeerterrein achter de Damsterborgflat de bestrating wordt aangepast: er wordt een zgn. uitritconstructie gemaakt. Tevens zullen er enkele andere kleine aanpassingen aangebracht worden. Dit werk gaat alles bij elkaar een week duren. Hiervoor wordt de Prof. Wiersmastraat tijdelijk afgesloten voor verkeer vanaf de Zaagmuldersweg. De straat blijft toegankelijk vanaf de Dirk Huizingastraat. Het inrijverbod zal tijdelijk opgeheven worden. De parkeerplaats achter de Damsterborgflat blijft vanaf de Zaagmuldersweg normaal bereikbaar. De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf maandag 27 november tot en met vrijdag 1 december. Wij vragen graag uw begrip omdat we u hiermee natuurlijk even in de weg zitten. Wij zullen proberen de hinder tot een minimum te beperken. Indient u vragen of opmerkingen mocht hebben over de bovengenoemde werkzaamheden, neemt u dan gerust contact op met de gemeentelijke opzichter van dit werk. Dat is de heer R. Maarleveld, u kunt hem bereiken via telefoonnummer (050) 367 8123.