nieuws

28 mei 2001, 00:12

Rechtstreeks tv-spektakel lardeert Groningse start Giro

Het Groninger Museum is op 11 mei 2002, de dag van de start van de Giro d’Italia in Groningen, het decor van een groot live tv-spektakel. In samenwerking met tv-producent IDTV komt in het kanaal voor het museum een podium waarop een veelzijdige verzameling van Groningse en Italiaanse kunst en cultuur zal worden gepresenteerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit heeft voorzitter S. Leistra van de Stichting Gironingen zaterdag bevestigd.
Voor de voorstelling worden namen als Eros Ramazotti, Marco Borsato, Andrea Boccelli, het Noord-Nederlands Orkest, het Noord-Nederlands Toneel, Galili Dance en Wia Buze genoemd. De NOS zal de presentatie rechtstreeks uitzenden. Uitvoerend producent IDTV, was eerder verantwoordelijk voor de registratie van grote manifestaties als Euro 2000, de Gaygames, de Uitmarkt en het Prinsengrachtconcert.
De stad Groningen staat de hele maand voorafgaand aan de start van de wielerklassieker in het teken van Italië. In alle theaters, filmhuizen en musea in Groningen zal Italië dan centraal staan. Gedacht moet worden aan tentoonstellingen over Italiaanse mode en architectuur, Italiaanse toneelstukken in de schouwburg, een Italiaanse filmmaand in de bioscopen en een grote Italiaanse opera op de Grote Markt.