nieuws

14 aug 2012, 10:10

Rechercheurs Groningen voor niks in touw: aangifte gewapende overval vals

Rechercheurs van de Groningse politie hebben waarschijnlijk samen vele uren gestoken in het zoeken naar daders van een gewapende roofoverval in de Korrwegwijk. Waarschijnlijk ging het om een valse aangifte, zo blijkt nu.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Roofcoördinatieteam van Regiopolitie Groningen heeft deze week vastgesteld dat een aangifte van een straatroof in de Korrewegwijk vermoedelijk verzonnen is door een 22-jarige man uit Assen. De Drent was volgens eigen zeggen op vrijdagavond 13 april door drie straatrover bedreigd met een pistool. Hij moest vervolgens zijn geld afgeven.
Een 22-jarige inwoner van Assen werd vrijdagavond 13 april jl. op de kruising van de Vrijdemalaan met de Bloemsingel in Groningen door drie onbekende mannen beroofd. Het slachtoffer reed op zijn fiets toen hij omstreeks 23.00 uur door de drie daders werd aangesproken. Een van de daders bedreigde hem met een wapen en eiste geld. Nadat de Assenaar dit had gegeven, renden de daders weg in de richting van de Oostersingel.

Onderzoek
Na een grondig onderzoek door het RCT is niet kunnen blijken dat het voorval daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Rechercheurs hebben met getuigen gesproken die het verhaal van het slachtoffer niet ondersteunen. De politie confronteerde het 22-jarige "slachtoffer" met de onderzoeksgegevens. Deze bleef echter volhouden dat hij in april van zijn geld was beroofd.

Beslissing
De politie maakt proces-verbaal op voor van het doen van valse aangifte. Het onderzoek naar de vermeende straatroof is afgerond. Het proces-verbaal wordt gestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de verdachte gaat gebeuren. De politie en het Openbaar Ministerie vinden het een zeer kwalijke zaak als capaciteit aan dergelijke zaken verloren gaat.