nieuws

20 sep 2001, 00:12

Reactie: Ruben van Gogh is niet allereerste kandidaat voor Stadsdichterschap

Onlangs maakten wij melding van het feit dat Ruben van Gogh zich als eerste mens in de wereldgeschiedenis kandidaat heeft gesteld voor het Stadsdichter-schap van Groningen. Dat leidde tot de volgende reacties:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Gisteren, 18-9-2001, berichtte de Groninger Internet Courant, dat ''De oud-Groninger en tegenwoordig in Utrecht huizende Ruben van Gogh stelt zich als eerste kandidaat om Stadsdichter te worden van Groningen, en daarmee dus de eerste stadsdichter van Nederland te worden."
‘Dit is onjuist: al in juli 2001 stelde een aantal in Groningen wonende dichters zich beschikbaar, in interviews die Rottend Staal Online-redactrice Liesbeth van Dalsum met deze dichters hield en die gepubliceerd werden in het internetpoëziedagblad Rottend Staal Online (www.epibreren.com/rs). Deze beschikbaarheids werd in het Rottend Staal Online (afdeling nieuws) op 17-9-2001 herbevestigd: Daniël Dee, Sieger M. Geertsma, Wouter Godijn, Karel ten Haaf, Kees van der Hoef, Ronald Ohlsen, Rense Sinkgraven, Albertina Soepboer, Cornelis van der Wal en Boris Wanders zijn de eersten die hun beschikbaarheid voor het prestigieuze Officiële Stadsdichterschap uitgesproken hebben.’
‘Ik verzoek u dan ook een rectificatie in uw berichtgeving op te nemen.’
Met vriendelijke groet, Bart FM Droog.
N.B. : Het Literaire Festival Spraakmakers, waarvoor de heer Wicher Pattje is uitgenodigd, vindt niet plaats op zaterdag 7 oktober, maar op zaterdag 3 november. Excuses voor deze onjuiste berichtgeving.