nieuws

16 jan 2001, 00:12

Rawie, Van Wissen en Alma in Comité van Aanbeveling tegen parkeergarage

Comité Geen Gat in de Grote Markt heeft in haar nieuwe pand aan de Turfsingel 8 haar comité van aanbeveling tegen de plannen voor een parkeergarage onder de Grote Markt gepresenteerd.
Comité Geen Gat in de Grote Markt heeft in haar nieuwe pand aan de Turfsingel 8 haar comité van aanbeveling tegen de plannen voor een parkeergarage onder de Grote Markt gepresenteerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het comité van aanbeveling is een groep Groningers die gekant zijn tegen het plan voor het bouwen van een parkeergarage onder de Grote Markt. Ze roepen de Groningers op om vooral te gaan stemmen – tegen - om zo het plan van het gemeentebestuur te stoppen. Het comité groeit nog en bestaat momenteel uit: Herman Verbeek, priester en voormalig Europarlementarier Carla Alma, milieuactiviste, waterschapsbestuurster Anne Vlieg, bondscoach Nederlands dames tafeltennis team Driek van Wissen, dichter/auteur Jean Pierre Rawie, dichter/auteur Professor G. Ashworth, hoogleraar stadsplanologie RuG mevrouw Kiki, strijdster voor bomen en natuur dr. Egge Knol, archeoloog Hein Linker, marktkoopman (biologische groenten) mevr. Roosjen Wessels, vooraanstaand lid Oecumenische Kerk Bert Snippe, voorzitter bewonerscomite Oude Sint Jansstraat Tijdens de campagne zullen leden van het comité van aanbeveling hun redenen om tegen de parkeergarage te zijn toelichten.
De Groninger band Goedkoop Scoor'n, bestaande uit de gebroeders Marc en Jan Vrolijk en Erwin Zwarts, heeft speciaal voor het referendum een protestblues geschreven over het gat in het hart van de stad. De CD is voor F 10,- te koop bij comite GGGM. De opbrengst van de cd-verkoop komt ten goede aan het comite. Het pand van Geen Gat in de Grote Markt aan de Turfsingel 8 (nabij de Ebbingebrug) is op werkdagen geopend van 13:00 tot 17:30. Stadjers kunnen hier posters afhalen, vragen stellen en zich opgeven om actief mee te helpen in de campagne tegen de parkeergarage. Comite GGGM bestaat uit: Dwars, Fietsersbond, De Groenen, GroenLinks, Jonge Socialisten, Milieudefensie, Rover, Socialistische Partij, Student en Stad, en individuele Groningers. website: http://go.to /gggm/