nieuws

03 dec 2017, 10:10

Rapalje Zomerfolkfestival 2018 in Stadspark: eerste kaarten snel verkocht

Rapalje Zomerfolkfestival 2018 in Stadspark: eerste kaarten snel verkocht

De zomer van 2018 is nog ver weg. Maar niet voor de liefhebbers van folk-muziek, en zeker niet van muziek van de folk-groep Rapalje. Die groep organiseert op 9 en 10 juni 2018 het Rapalje Zomerfolk Festival, en de eerste tweehonderd tickets daarvoor waren dit weekend in de voorverkoop snel verkocht. Maar er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Rapalje Zomerfolk Festival wordt op 9 en 10 juni 2018 voor de 6de keer georganiseerd in het Stadspark van Groningen. Gedurende het festival zijn er onder andere bands uit binnen-en buitenland, is er een Keltische markt, een uitgebreid aanbod in bijzondere catering, kinderentertainment en zijn er diverse workshops.

Om 11 uur zaterdagmorgen is de voorverkoop voor het Rapalje Zomerfolk Festival 2018 van start gegaan. De organisatie had 200 zogenaamde Early Bird tickets beschikbaar gesteld waarbij de bezoeker een 'Special Surprise' krijgt. Deze speciale tickets waren in een record tempo uitverkocht.

In de afgelopen jaren heeft de organisatie van het tweedaags festival vaker een extraatje gegeven bij de eerste tickets. Omdat deze vorig jaar al binnen 24 uur waren uitverkocht besloot men er dit jaar meer beschikbaar te stellen, met als resultaat dat om 20:53 uur, minder dan 10 uur na start van de verkoop, al deze tickets waren uitverkocht.

David Myles, organisator van het evenement en doedelzakspeler bij Rapalje reageert enthousiast: 'Vanwege het enorme succes van onze speciale tickets gedurende de afgelopen jaren hadden we wel verwacht dat het weer snel zou gaan, maar dat ze binnen nog geen halve dag uitverkocht zouden zijn hadden wij ook niet voorspeld'. Over de vraag wat de 'Special Surprise' precies inhoudt, blijft hij geheimzinnig: 'het zou geen surprise meer zijn als we dat nu al gingen verklappen, maar we zijn ervan overtuigd dat iedereen er erg blij mee zal zijn'.

De eerste grote naam voor de line-up van het evenement is al aangekondigd, namelijk de Red Hot Chilli Pipers; 's werelds beroemdste doedelzakband die bekend staat om hun unieke samensmelting van traditionele pipetunes en hedendaagse stukken. Opvallende covers zijn “We Will Rock You” van Queen, “Clocks” van Coldplay en “Smoke on the Water” van Deep Purple en “Chasing Cars” van Snow Patrol, “Do not Stop Believing” van Journey. De band heeft volledig uitverkochte tours in onder andere Nederland, Engeland, Amerika, China, Australië, Duitsland, Spanje, Frankrijk en India. Daarnaast mogen zij een aantal grote namen onder hun fans rekenen zoals Ewan McGregor, Sir Paul McCartney, de koningin van Engeland en Samuel L Jackson.

Er zijn nog voldoende reguliere weekendtickets en dagtickets verkrijgbaar. Voor meer informatie en tickets zie www.zomerfolk.nl.