nieuws

24 dec 2000, 00:12

‘Ramp Enschede nekt illegale vuurwerkhandel in Groningen’

Door de ramp in Enschede ligt de illegale vuurwerkhandel op zijn gat. Burgers ruiken eerder onraad en de handelaren zijn daardoor bang om tegen de lamp te lopen. Dat zegt de Groninger politie in het personeelsblad De Aangever.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens milieucontroleur J. Bouma is de handel in illegaal vuurwerk nagenoeg stil komen te liggen. Er zijn in het circuit bijna geen mortierbommen en strijkers meer te krijgen. “Burgers zijn attenter en weten nu echt wel wat vuurwerk is”, aldus Bouma.
Ook de veroordeling van een grote vuurwerkhandelaar deed de markt instorten. “Hierdoor zijn de lijnen met China en België stil komen te liggen. En een gevangenisstraf van drie jaar schrikt natuurlijk best af.” Het aantal meldingen van vuurwerkoverlast is in vergelijking met vorig jaar ook drastisch gekelderd.
Het speciale ‘Knalslagteam’ van de Groninger politie draait inmiddels weer volop. Vorig jaar nam het team grote illegale partijen in beslag en ontmantelde het een omvangrijke bende die in illegaal vuurwerk handelde.