nieuws

10 jan 2001, 00:12

Radio Noord-presentatrice vertrekt naar Studio Sport

Radio Noord-presentatrice Cunera van Selm (36) wordt vanaf 1 maart één van de twee nieuwe presentatoren van de ochtend- en lunchuitzendingen van de NOS-Sportjournaals.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Samen met de 34-jarige Astrid Kersseboom zal zij de leegte opvullen die na het vertrek van Daniëlle Overgaag (zwanger) en Annet van Trigt (ontslag genomen). Ook Dione de Graaff is al enige tijd niet meer te zien wegens oververmoeidheid. Die klacht was op de Studio Sport-burelen al meer te horen, als gevolg van het drukke sportjaar 2000.
Van Selm presenteert sinds acht jaar programma's bij de regionale zender RTV Noord. Naast haar werkzaamheden voor de NOS blijft ze daar werkzaam. In 1999 presenteerde ze het KRO-programma NL Net. Ze studeerde sociale geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Kersseboom werkt momenteel voor het NOS Radionieuws en op invalbasis bij het Radio 1-Journaal. Voor laatstgenoemde rubriek blijft zij werken. Tv-ervaring deed ze op bij omroep Brabant, waar ze tien jaar radio- en tv-uitzendingen verzorgde.