nieuws

02 feb 2001, 00:12

Radio Noord en Groninger Dagblad: verschillende conclusies uit zelfde enquete

Radio Noord en het Groninger Dagblad trekken finaal verschillende conclusies uit het onderzoek naar de Grote Markt dat ze samen hebben bekostigd. Kopt het Groninger Dagblad vanmorgen dat er steeds meer voorstanders zijn voor de Nieuwe Noordzijde plannen, RTV Noord, stelt dat de tegenstanders op een overwinning lijken af te stevenen. Voor de volledigheid hierbij dan ook maar de tekst van het bericht van Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tegenstanders van de nieuwe noordzijde van de Grote Markt lijken tijdens het referendum op een overwinning af te stevenen.
Dat blijkt uit een opinieonderzoek van het bureau Aha! onder bijna zeshonderd inwoners van de stad, in opdracht van RTV Noord en het Groninger Dagblad.
Rond de 65 procent van de mensen zegt te gaan stemmen. En daarvan zegt bijna zestig procent tegen de Nieuwe Noordzijde te zijn.
Als deze percentages tijdens het referendum ook worden gehaald, is de volksraadpleging geldig en gaan de gemeentelijke plannen niet door.
Opvallend is verder dat een ruime meerderheid van de CDA-stemmers tegen de Nieuwe Noordzijde is. De CDA-fractie in de gemeenteraad is juist fervent voorstander van de plannen. (Bron: website RTV Noord)