nieuws

29 okt 2001, 00:12

Racistische brieven in Groningen bij uitbaters buitenlandse restaurants

In Groningen worden racistische brieven bezorgd bij allochtone uitbaters van buitenlandse restaurants. Dat meldt vanmiddag het Nieuwsblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht in het Nieuwsblad van het Noorden werden vorig jaar ook al dergelijke racistische brieven bezorgd. De brieven zijn verstuurd vanuit Denemarken en zijn daar ook in een brievenbus gegooid. Op de brief staat het runenteken, het symbool dat de gevreesde SS in de Tweede Wereldoorlog droeg. Daarnaast wordt de ontvanger van de brief onder anderen uitgemaakt voor "Allah idiot en Schweinhund".
De afzender van de brief is dr.med.cand.psycholoog A. Henkelmann die op een adres in Kopenhagen zou moeten wonen. Soortgelijke brieven doken ook vorig jaar augustus in de stad Groningen op, maar toen op grotere schaal. Ook Nederlandse horeca-ondernemers ontvingen toen dergelijke epistels. De teksten waren vorig jaar uitgebreider en grievender.
De buitenlandse horeca-ondernemer die deze week de brief ontving, noemt de tekst uitermate volgens het Nieuwsblad bedreigend en verontrustend.