nieuws

18 sep 2000, 00:12

PvdA wil verruiming grofvuilregeling

De PvdA in de gemeente Groningen wil dat de grofvuilregeling wordt aangepast. Wie verhuist zou meer grofvuil mogen aanbieden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nu is het zo dat elke inwoner van Groningen vier keer per jaar anderhalve kuub grofvuil mag aanbieden. Maar wie verhuist heeft vaak veel meer afval. Een telefoontje naar de Milieudienst levert volgens de PvdA-fractie de standaard reactie ‘te veel is te veel’ op.
Volgens de PvdA-fractie leidt de regeling ertoe dat mensen hun afval naar de buren brengen of vaker bij de straat zetten. Hierdoor moet de Milieudienst meer haltes aandoen of vaker langskomen. De PvdA vindt dat mensen die verhuizen meer afval bij de straat mogen zetten. Deze regel is makkelijk te controleren omdat alle verhuizingen geregistreerd worden.
Vorige week uitte PvdA-voorzitter S. Sytema haar frustratie over de werkwijze van de Groningse Milieudienst door een telefoongesprek met deze instantie letterlijk af te drukken. Hieruit doemde het beeld op van een klantonvriendelijke organisatie die star de regeltjes naleeft.