nieuws

25 sep 2000, 00:12

PVDA-bestuurslid Van Dekken ontkent ‘karaktermoord’

Landelijk PvdA-bestuurslid Tjeerd van Dekken ontkent het plegen van ‘karaktermoord’ op de inmiddels afgetreden voorzitter van die partij Marijke van Hees.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Groninger PvdA-hoofdbestuurslid Van Dekken wordt er door partijlid Piet-Hein Schlebusch van beschuldigd ‘karaktermoord’ op voorzitter Marijke van Hees te hebben gepleegd. Van Dekken zou onder meer verhalen over vermeende dubieuze declaraties door de inmiddels afgetreden voorzitter hebben ‘rondgebazuind’. ,,Lasterlijk, onbegrijpelijk. Ik wordt persoonlijk beschadigd”, aldus een hevig opgewonden Van Dekken.
Schlebusch denkt ook dat Van Dekken wist dat er een voor Van Hees negatief stuk in Vrij Nederland zou verschijnen. Hij stelt dat Van Hees niet fair is behandeld. Kamerleden zouden haar zelfs ‘de ramp van Enschede’ hebben genoemd.
Van Dekken begrijpt niet waarom hij door iemand waar hij vaak contact mee heeft, bovendien oud-voorzitter van de afdeling Groningen, via de locale media wordt aangevallen en als intrigant wordt voorgesteld. ,,Ik ben bijvoorbeeld met hem betrokken bij de opzet van een blad”, vertelt de verbaasde Van Dekken. Schlebusch doet zijn aantijgingen in een open brief op poten.
Volgende week zal Van Dekken zich verantwoorden op een ledenvergadering. ,,Daar zal ik de leden informeren over de werkelijke achtergronden en inhoudelijke motieven van het aftreden van Van Hees en wil ik van Schlebusch horen waarom hij mij persoonlijk aanvalt”, stelt het bestuurslid. Het landelijke dagelijks bestuur van de PvdA heeft overigens reeds besloten te onderzoeken wie er eventueel naar VN lekte.