nieuws

07 okt 2000, 00:12

Provincie overlegt met Delfzijl over verwikkelingen rond opknapbeurt

De provincie Groningen gaat dinsdag 17 oktober overleggen met het gemeentebestuur van Delfzijl over de nieuwste verwikkelingen rond de opknapbeurt in de binnenstad

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zoals eerder gemeld ging de gementeraad van Delfzijl onlangs akkoord met het plan om het Molenbergplein in het hart van Delfzijl op te knappen voor vijf miljoen gulden. Dat was echter niet in overeenstemming met de wens van de zogenamde Commissie Tielrooy. Die werkt aan een plan om Delfzijl voor enkele honderden miljoenen een face-lift te geven. Dat gebeurt onder meer op verzoek van staatssecretaris Remkes.
Het voorstel van B en W is niet in goede aarde gevallen bij voorzitter Tielrooy van die commissie. En ook gedeputeerde M. Calon (PvdA) liet weten de houding van B en W onbegrijpelijk te vinden.
Maar het is niet juist – zoals we gisteren meldden – dat burgemeester Haaksman en de gemeentersecretaris van Delfzijl op het matje zijn geroepen. Wel waren ze woensdag op het Provinciehuis, maar voor een reguliere vergadering, aldus een woordvoerder van de provincie. Ze benaddrukt dat de kwestie pas officieel in een gesprek aan de orde komt op dinsdag 17 oktober, wanneer er regulier overleg is tussen de provincie en de gemeente Delfzijl.