nieuws

26 jul 2000, 00:12

Provincie Groningen komt met 400 km lange ’monsterfietstocht’

Bij de VVV en ANWB in de provincie Groningen is grote vraag ontstaan naar beschrijvingen van een nieuwe ‘monsterfietstocht’. Liefhebbers van lange afstandsfietstochten kunnen zich er helemaal mee uitleven, want het gaat om een door beide organisaties samengestelde nieuwe fietstocht met een lengte van 400 kilometer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze langste fietsroute van het Noorden voert door bij velen onbekende streken in Groningen, zoals het heuvel- en bosrijke Westerwolde tussen Ter Apel en de Duitse grens. Daarvandaan voert de tocht naar de Eems-Dollard regio, en via Delfzijl, het Lauwersmeergebied, het Westerkwartier en Zuidlaren weer terug.
‘Groningen is nog een tamelijk onontdekt gebied als fiets-provincie. De meeste fietsers denken eerst aan de Veluwe, Drenthe of de Achterhoek, wanneer ze een flink eind willen fietsen. Daardoor is Groningen relatief rustig gebleven. Maar nu komen er toch ook steeds meer mensen hier hun fiets-vakantie houden’, zegt mevr. I. Sloots van de VVV/ANWB in Winschoten.
De nieuwe fietsroute heeft de naam ‘Rondje Groningen’ meegekregen. Ten behoeve er van is de hele fietsroute voorzien van speciale wegwijzers.
‘Voor velen is Groningen zeer onbekend terrein. Het is een provincie met zeer afwisselende landschappen, en dat is veelal een grote verrassing’, aldus mevr. Sloots.
De nieuwe fietsroute heeft steun gekregen van de provincie Groningen. Het Rondje Groningen is de zesde lange afstandsronde door Nederland. Eerdere lange afstandsrondes zijn de Zuiderzeeroute,. Veluweroute, Elfstedenbroute, het Rondje Drenthe en het Rondje Utrecht.