nieuws

12 okt 2000, 00:12

Provincie Groningen handhaaft boete van drie ton aan NoordNed

NoordNed krijgt toch een boete van driehonderdduizend gulden van de provincie Groningen. Dat meldt vanmiddag Radio Noord in de twaalf-uurs uitzending.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het nieuwe openbaar vervoersbedrijf NoordNed krijgt toch een forse boete van driehonderdduizend gulden. Dat heeft gedeputeerde van vervoer T. Musschenga (CDA) vanmiddag via Radio Noord laten weten. Dat is een forse tegenvaller voor NoordNed. Het bedrijf kreeg de boete enkele maanden geleden opgelegd, omdat er geen eerste klas treinstellen waren, hetgeen wel was afgesproken. En ook waren de treinen soms overvol en moesten mensen op stations als Winsum wachten op nieuwe treinen.
NoordNed heeft sindsdien nieuwe treinstellen ingezet en alles gedaan om de zaak beter te laten marcheren. Maar de boete blijft toch gehandhaafd. ‘We zien geen reden om die boete in te trekken. Afspraak is afspraak en als die niet worden nagekomen, dan heffen we een boete. Ook ik ben gehouden aan iets dat reeds afgesproken was’, aldus Musschenga tussen de middag voor Radio Noord.