nieuws

10 okt 2000, 00:12

Provincie en gemeente: compensatie voor vertrek Philips

Provincie en gemeente Groningen vinden dat Philips compensatie moet geven voor het verlies van 280 banen uit de gemeente Groningen door het vertrek van het hoofdkantoor van de DAP-divisie, zo meldt vanmiddag het Nieuwsblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het artikel hebben het gemeentebestuur van Groningen en GS met de directie van Philips gesprekken gevoerd over compensatie van het verlies van 280 zeer hoogwaardige arbeidsplaatsen. Dat die banen verdwijnen werd deze zomer al bekend. Volgens de nieuwe VVD-gedeputeerde drs. J. Boertjens (VVD) zou compensatie voor die arbeidsplaatsen een goede zaak zijn. ‘Maar dan moet Philips daar ook het nut van in zien’, zo zegt hij op de economie-pagina van het Nieuwsblad van vanmiddag. De gedeputeerde zou de vestiging van een ontwerp-afdeling van Philips eventueel een aardige compensatie vinden voor het vertrek van de hoofddivisie van DAP.
Boertjens vindt in elk geval dat het argument van Philips om uit Groningen te vertrekken – namelijk dat er te weinig marketing deskundigen zijn – geen hout snijdt. Hij pleit althans voor de oprichting van een nieuwe opleiding in Groningen voor de opleiding van het type deskundigen dat Philips zoekt.