nieuws

02 nov 2000, 00:12

Provincie bouwt website van vijf en halve ton

De provincie Groningen gaat voor vijf en halve ton een nieuwe website bouwen. Op site komt een uitgebreide database te staan met daarin allerhande economische informatie. Het project is uniek voor Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De provincie betaalt de helft van de kosten, Brussel de andere helft. De site biedt een schat aan informatie die tot nu versnipperd werd aangeboden. Zo komen er statistieken, onderzoeken en complete dossiers op te staan. Maar ook nieuwsberichten en opiniestukken zullen niet ontbreken. De meeste informatie zal betrekking hebben op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.
De site is bedoeld voor ambtenaren, politici, onderwijsinstellingen en semi-publieke organisaties zoals het GAK. De toegang wordt dan ook afgeschermd met een wachtwoord. Gedeputeerde J. Broertjes van Economische Zaken is blij dat belangrijke informatie nu gestructureerd wordt aangeboden. “Eerst moesten we alles ad-hoc bij elkaar harken. Door het aan elkaar koppelen van informatie is dat straks verleden tijd.”
De vakgroep Informatica van de Rijksuniversiteit Groningen gaat de website bouwen. Het onderhoud komt in handen van het Centrum voor Arbeid en Beleid van de provincie. Als alles goed gaat is de site in september 2001 klaar.