nieuws

31 mei 2000, 00:12

Promotie FC Groningen levert noorden eigen ArenA op

De terugkeer van FC Groningen naar de eredivisie heeft voor de stad Groningen zeer positieve gevolgen. Want nu de terugkeer in de KPN Telecompetitie een feit is, betekent dat dat de kans op de bouw van een nieuw stadion enorm is toegenomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘De promotie van FC Groningen is niet alleen in sportief opzicht een reusachtige opsteker: ook voor de bouw van een nieuw stadion en voor een groot kantoorpark en uitgaanscentrum daaromheen het kan het wel eens doorslaggevend zijn’, vertelt wethouder H. Pijlman (D66) van sportzaken.
De gemeente heeft namelijk samen met het bedrijfsleven plannen ontwikkeld voor een nieuw stadion aan de oostkant van de stad, de zogenaamde Euroborg. Dat moet na 2001 de opvolger worden van het legendarische Oosterpark-stadion.
De ‘Groningse ArenA’ vergt een investering van 70 miljoen gulden. Maar de kantoren, het uitgaanscentrum met bioscopen en casino er om heen vergen nog weer enkele honderden miljoenen.
Sinds de promotie heeft de provincie Groningen al laten weten plotseling ook positief te staan ten opzichte van de nieuwe stadion-plannen. ‘De promotie van FC Groningen kan wel eens een zeer positief domino-effect hebben dat honderden miljoenen aan investeringen oplevert’, aldus wethouder Pijlman.