nieuws

04 mei 2019, 10:10

Programma Dodenherdenking vandaag in Groningen

Programma Dodenherdenking vandaag in Groningen

Morgen, zaterdag 4 mei, is er in Groningen de traditionele Dodenherdenking. Enkele onderdelen zijn de Stille Tocht, kransleggingen, en de nationale herdenking bij de Van Mesdagkliniek aan de Hereweg. Het vertrek van de Stille Tocht, waar ook steeds meer jongeren aan deelnemen, is om 18.45 uur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Stille Tocht wordt voorafgegaan door Gruno’s Postharmonie Groningen. Route: Hereweg, Ged.Zuiderdiep, Oosterstraat, Grote Markt naar Martinikerkhof.

 

Morgenavond om 19.15 uur begint de ceremonie aan Martinikerkhof, erewacht van leden van de afdeling Groningen van het Nederlandse Rode Kruis, gewijde muziek door Chr. Harmoniegezelschap “Patrimonium” Groningen bij het monument St.Joris en De Draak.

 

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Het organiserende 4 Mei comité nodigt de inwoners van Groningen uit aan deze herdenking deel te nemen.

 

Download hier het programma van dodenherdenking in Groningen.