nieuws

07 nov 2001, 00:12

Prins en Máxima in stad

Prins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima zijn in de stad aangekomen. Helikopters boven de stad kondigden vanochtend vroeg hun komst al vroeg aan. Overal in de stad hangen de vlaggen uit en is de politie op de been om het prinselijk paar koninklijk welkom te heten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De kennismaking begint in Groningen, waar het paar wordt verwelkomd door commissaris van de koningin Alders, burgemeester Wallage en het stads- en provinciebestuur. Ze zijn om tien uur op het bordes van het stadhuis te zien, voordat ze naar de Rijksuniversiteit wandelen. Daar spreken de kroonprins en Máxima in het Academiegebouw met bestuurders en studenten van universiteit en Hanzehogeschool.
Na dit gedeelte voert de kennismakingskaravaan naar Garnwerd in het Reitdiepgebied, waar een korenmolen alle aandacht krijgt. In café Hammingh spreekt het paar met vertegenwoordigers uit de agrarische sector. Tegen één uur bezoeken de twee het asielzoekerscentrum in Winsum. Bekijk ook de exclusieve opnames van het prinselijk paar op bytesizelife.