nieuws

19 okt 2000, 00:12

Prins Claus zegt bezoek af bij eredoctoraat Kohl; RVD verbaasd

Prins Claus heeft zijn bezoek voor vrijdag aan Groningen onverwacht afgezegd. De RVD is verbaasd over het feit dat Groningse media ├╝berhaupt meldden dat de prins zou komen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Claus zou vrijdag naar Groningen komen in verband met de uitreiking van het ere-doctoraat aan Helmut Kohl. De Rijksuniversiteit heeft echter bericht gekregen dat de prins niet aanwezig kan zijn. Woordvoerder Hans Kamp van de Rijksvoorlichtingsdienst zegt dat de komst van Claus naar Groningen nog lang niet zeker was, en dat de Rijksuniversiteit iets te optimistisch was met berichtgeving daaromtrent.
Het feit dat Prins Claus toch niet komt 'heeft absoluut niets te maken' met de positie van Helmut Kohl. 'Zoals U weet is de gezondheid van de prins niet optimaal. En daaromn zeggen wij vrijwel nooit of het zeker is dat de prins komt', aldus de woordvoerder. Maar het is wel opmerkelijk dat er geen landelijke kopstukken aanwezig zijn bij de uitreiking van het eredoctoraat. Alleen burgemeester Wallage en Commissaris der Koningin Alders komen. Waarom komt de premier niet? 'Luister: ik weet niet wie de Rijksuniversiteit allemaal heeft uitgenodigd. Maar wanneer de landelijke politici geen uitnodiging krijgen,dan komen ze ook niet. En verder is er echt niets aan de hand', aldus woordvoerder Kamp van de RVD.