nieuws

04 dec 2000, 00:12

Principiële pleegvader met dertien kinderen weigerde zèlf vrijstelling sollicitatieplicht

Een principiële pleegvader uit Groningen die dertien kinderen helpt verzorgen maar die gedwongen is te solliciteren, heeft zèlf een soepel aanbod van de sociale dienst en de gemeente geweigerd. Dat meldt vanmorgen het Groninger Dagblad Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het artikel in het Groninger Dagblad Stad gaat het om de inmiddels landelijk bekende Bert Hiehle. Zijn zaak heeft landelijk enorm veel publiciteit getrokken omdat hij zijn handen vol heeft aan de verzorging van dertien kinderden. Hij helpt daarmee ook de Kinderbescherming maar is niettemin gedwongen te solliciteren. Dit in het kader van de sollicitatieplicht voor mensen men een uitkering.
De kwestie is aan de orde geweest in de Raadscommissie Sociale Zaken van de Groningse gemeenteraad. Volgens de verslaggever van het Groninger Dagblad Stad heeft wethouder Bruinsma daar bekend gemaakt dat zowel hij als de Sociale Dienst hadden aangeboden om de man vrijstelling te geven van de sollicitatieplicht. Maar Hiehle is daar niet op ingegaan, omdat deze het een principiële zaak vindt. Daarom heeft Hiehle er voor gekozen om de zaak, met maximale publiciteit, voor de rechter te krijgen. Volgens de wethouder is dat Hiehles goed recht. Meer over de kwestie in het Groninger Dagblad Stad, pag. 9.