nieuws

28 sep 2000, 00:12

Primeur voor Nederland: thuislozenfestival en De Riepe op Internet

Groningen krijgt zaterdag 30 september een dak- en thuislozenfestival. Volgens de organisatie levert die dag ook een primeur voor Nederland op, want het evenement is de hele dag te volgen via internet. En de populaire straatkrant De Riepe is de eerste thuislozenkrant van Nederland die op internet komt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het initiatief voor het festival voor dak- en thuislozen is afkomstig van instellingen voor dak- en thuislozen. Zij vinden het niet terecht dat dak- en thuislozen vaak worden beschouwd als een groep die overlast en onrust veroorzaakt in delen van de stad Groninbeb. Met het festival ‘De dag van de Straat’ willen de instellingenb het bestaande, negatieve, imago positief beïnvloeden en inwoners en bezoekers interesseren voor de bijzondere werkzaamheden van instellingen die zich bezig huden met de dak- en thuislozen problematiek.
De Dag van de Straat wordt gehouden op zaterdag 30 september op en rond het Waagplein.
Groningse IT bedrijven hebben al enigszins een band met De Riepe, omdat deze straatkrant mede door Groningse interbedrijven gesponsord wordt. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door het Nieuwsblad van het Noorden. Via de site van deze krant kan men die dag het straatfestival on-line bewonderen. Ook kan men er meer informatie krijgen over De Riepe on line. Het adres: < a href=http://www.nvhn.nltarget=new>http://www.nvhn.nl