nieuws

01 mei 2018, 10:10

Huiveringwekkende primeur voor Meikermis: de Reactor

De organisatie van de Meikermis, van 10 tot en met 21 mei, heeft een huiveringwekkende attractie naar de stad weten te trekken: de Reactor. Het is voor het eerst dat de Reactor een plekje heeft op de Groningse kermis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Reactor bestaat uit een plateau met daarop in een cirkel 24 gondels. Het plateau draait zo hard in het rond dat de bezoekers het gevoel hebben dat ze worden gecentrifugeerd. Daar blijft het niet bij: ze gaan al draaiend ook nog eens flink de hoogte in.

Volgens de eigenaar van de Reactor stonden de gondels aanvankelijk naar buiten gekeerd, maar dat bleek wat teveel van het goede. Een ritje is nu een stuk aangenamer, maar de G-krachten vragen nog steeds om een sterke maag.

De Reactor is niet de enige sensationele attractie die op de Meikermis te vinden is. Op de Grote Markt en Vismarkt zijn spannende attracties te vinden als de Break Dance, Super Mouse, Botsauto’s, Booster Maxxx, Ultimate Shake-it, Around the World, en het Reuzenrad.

Bezoekers die hun geluk willen beproeven kunnen terecht bij de grijpertjes, pushers of andere bekende kermisspelletjes.

De Ossenmarkt wordt omgedoopt tot nostalgische kermis met onder andere een ouderwetse podiumzweefmolen, een mini-reuzenrad, de bootjesmolen, de Cakewalk en de Calypso.

 

Reactor onride samen met Ruben Koet