nieuws

24 mrt 2014, 15:03

Politieke partijen: ‘Ontzetting over steun PVV Groningen aan Wilders’

Twee politieke partijen in Provinciale Staten van Groningen laten weten geschikt te zijn door de steun van de Groningse PVV aan Geert Wilders. Fractievoorzitter Ton van Kesteren van de Groningse PVV liet vanmorgen in het Dagblad optekenen niet helemaal gelukkig te zijn met de woordkeuze van Wilders. Ook in het verleden heeft Van Kesteren zich steeds minder radicaal geuit dat Wilders. Maar in een Tweet liet Van Kesteren weten Geert Wilders onverkort te steunen. Zowel PvdA als GroenLinks laten weten dit te betreuren resp. ontzet te zijn.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De PvdA in de provincie Groningen betreurt dat de PVV-fractie in Provinciale Staten geen afstand heeft genomen van de uitspraken van haar landelijke voorman Geert Wilders afgelopen woensdagavond. Deze discriminatie en intolerantie staan haaks op de principes van de democratische rechtsstaat en de humanistische waarden die door de sociaaldemocratie worden gekoesterd en verdedigd. “In ons land behoort niemand te hoeven vrezen voor onderscheid en uitsluiting op grond van afkomst. Alle politici leggen bij hun benoeming een eed of belofte af waarin zij verklaren de Grondwet te zullen naleven. Zij dienen de grondwettelijke rechten van burgers te waarborgen.”, aldus de PvdA.

 

GroenLinks

 

De fractie van GroenLinks in de provincie Groningen  betreurt dat de PVV-fractie in Provinciale Staten geen afstand heeft  genomen van de uitspraken van Geert Wilders afgelopen woensdagavond. Door Geert Wilders te steunen, onderschrijft de PVV in Groningen de  uitspraak van Wilders dat er minder Marokkanen in Nederland moeten  komen. Tot nu toe heeft de PVV in Groningen zich niet negatief  uitgesproken over Marokkanen of andere bevolkingsgroepen. Nu doet  men dit indirect wel. GroenLinks in Groningen is hierover ontzet. In  ons land behoort niemand te hoeven vrezen voor onderscheid en uitsluiting op grond van afkomst.”

 

PVV

 

Wilders De Groningse afdeling van de PVV in de Provinciale Staten blijft achter Geert Wilders staan. Dat liet fractievoorzitter Ton van Kesteren in een Tweet weten. De landelijke voorman van de partij krijgt van de Groningse afdeling alle steun. In Nederland zijn er veel Kamerleden, Statenleden en Raadsleden die de partij de rug toekeren vanwege uitspraken van partijleider Geert Wilders over Marokkanen. Ton van Kesteren, die samen met Matthijs Jansen en Dennis Ram in de Provinciale Staten zit, twitterde v het volgende: PVV wàs, is en zal PVV blijven! PVV Groningen blijft Geert Wilders steunen.— Ton van Kesteren (@PVVKesteren) 21 maart 2014