nieuws

20 jul 2000, 00:12

Politiebureau zit al vijf maanden zonder telefoon

De gemeente Bellingwedde beklaagt zich bij KPN Telecom omdat het plaatselijke politiebureau al vijf maanden zonder telefoon zit. Burgemeester E. Drenth spreekt van een volstrekt krankzinnige situatie waaraan zo snel mogelijk een einde moet komen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politieagenten uit het dorp Bellingwolde zitten al maanden noodgedwongen in een kantoor in Winschoten. Voor sommige mensen betekent dit dat ze 15 kilometer moeten rijden voor een bezoek aan de politie.
De politie wilde vijf maanden geleden een ruimte in het gemeentehuis als bureau in gebruik nemen. Hiervoor moest de wethouder naar een andere kamer verhuizen. Het dak van het oude onderkomen lekte door achterstallig onderhoud.
De agenten kunnen het nieuwe onderkomen nog niet betrekken, omdat het volgens de gemeente KPN Telecom nog steeds niet is gelukt een computer en de telefoon op het telefoonnet aan te sluiten.
Volgens KPN Telecom is de aanvraag voor het aanleggen van de telefoonlijn door de politie zelf uitgesteld. Woordvoerder M. Kooreman verbaast zich hoogstens over de klacht van de burgemeester. “Volgens onze computergegevens is de opdracht door de klant zelf tot nader order uitgesteld.” Ze wijt de problemen aan een opeenstapeling van communicatiefouten bij de gemeente en de politie.
Woordvoerder J. Nijborg van de regiopolitie Groningen bevestigt dit beeld. “Het probleem ligt aan een communicatiestoornis bij de politie. De zaken zijn lange tijd langs elkaar heen gegaan.” Waarom dat pas na maanden duidelijk is weet hij niet. Burgemeester Drenth houdt vol dat de fout bij KPN ligt. “Waarom heb ik anders tijdens het overleg met de politie nooit iets gehoord over communicatiefouten?” KPN Telecom legt vandaag alsnog de telefoonlijn aan.