nieuws

06 apr 2013, 12:12

Politie zoekt getuigen incident met zwaargewonde aan Radesingel

De politie wil graag in contact komen met mensen die vorige week vrijdagmorgen 29 maart omstreeks 06.40 uur getuige zijn geweest van een incident op de Radesingel, waarbij een jongen zwaar gewond raakte.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de bewuste nacht zag een voorbijganger een jongen op straat liggen. Toen gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen, stond de 20-jarige jongen uit Groningen al weer. Hij had gedronken. Na onderzocht te zijn door medewerkers van de ambulancedienst is de jongen door de agenten naar huis gebracht.


Zondag is de jongen in verband met hevige hoofdpijn opgenomen in het UMC Groningen. Daar is hij direct geopereerd omdat er direct levensgevaar bestond door bloedingen in zijn hoofd. De jongen heeft o.a. een schedelbasisfractuur.


Op basis van het letsel houdt de politie er rekening mee dat de jongen met een hard voorwerp op het hoofd geslagen kan zijn.

Omdat de jongen zich van het moment vlak voordat hij gevonden werd weinig meer kan herinneren, wil de politie in contact komen met getuigen van dit voorval. De persoon die de jongen als eerste aantrof zag vlak daarvoor twee jongens wegrennen vanuit de Radesingel.
Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000