nieuws

09 mrt 2014, 19:07

Politie verrichtte bewust geen aanhoudingen na afloop wedstrijd FC Groningen - Feyenoord

De politie heeft zondagmiddag bewust geen aanhoudingen verricht na afloop van de wedstrijd FC Groningen – Feyenoord. Er was zeker aanleiding voor aanhoudingen, maar de politie wilde de zaak niet verder laten escaleren, zo maakte de Regiopolitie zondagavond bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie en de beveiligingheidsorganisatie van FC Groningen hebben zondag ingegrepen bij schermutselingen op een deel van de tribune in het voetbalstadion van FC Groningen.

 

Er was op een deel van de tribune van de FC Groningen supporters onrust ontstaan, omdat Feyenoord supporters op de thuistribune zaten.

 

Rust terug laten keren

 

Het ingrijpen van de politie en de beveiliging was gericht op het zo snel mogelijk laten terugkeren van de rust in het stadion. De politie heeft er op dat moment voor gekozen om geen aanhoudingen te verrichten. Gezien de grote van de groep (ca. 40 personen) had dat vermoedelijk alleen maar escalerend gewerkt. Bovendien is het moeilijk om in een gemengde groep supporters beide partijen van elkaar te scheiden.

 

Na afloop van de wedstrijd

 

Na afloop van de wedstrijd hebben zich buiten het stadion enkele incidenten voorgedaan, waarbij door individuen met stenen gegooid zou zijn. Het is nog onduidelijk of hierbij gewonden zijn gevallen. Na afloop van de wedstrijd is de supporters gevraagd om even te blijven zitten. Eén van de uitgangen werd korte tijd afgesloten, omdat aan de buitenzijde van het stadion sprake was van onrust. De uitgang werd tijdelijk afgesloten om de veiligheid van naar buiten lopende supporters te kunnen waarborgen.