nieuws

17 sep 2001, 00:12

Politie verricht aanhoudingen na overwinning FC Groningen op FC Twenthe

De politie heeft na afloop van de voetbalwedstrijd FC Groningen – FC Twente vanmiddag vier mannen uit Groningen aangehouden wegens openlijke geweldpleging, overtreding van de Wet Wapens en Munitie en bedreiging. Dat gebeurde nadat de Groningers eerder FC Twenthe met 3-0 hadden verslagen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de Klaprooslaan, nabij het Oosterparkstadion werden drie verdachten opgepakt nadat ze met stenen naar de supportersbussen van FC Twente hadden gegooid. De vierde verdachte maakte, ook op de Klaprooslaan, slaande bewegingen met een riem in de richting van Twente supporters. Hij wist aanvankelijk te ontkomen maar kon later op de Oostersluis worden aangehouden. Drie verdachten zijn voor verhoor ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.
Wat de wedstrijd betreft: FC Groningen kwam na ruim een half uur op een 1-0 voorsprong, dankzij Joost Broerse die een strafschop benutte. De scheidsrechter besloot die te geven omdat Arjen Robben was neergehaald in het strafschopgebied.
Martin Drent zorgde in de 43ste minuut voor 2-0. Een kwartier voor tijd zorgde Tuhuteru voor de derder treffer. FC Groningen staat nu op de tiende plaats met zeven punten uit vijf wedstrijden.