nieuws

01 okt 2001, 00:12

Politie sluit brandstichting in voormalig Marokkaans café Groningen niet uit

De Regiopolitie Groningen sluit brandstichting in een voormalig Marokkaans café in de Bruine Ruiterstraat in hartje Groningen niet uit, zo zei woordvoerder Reitsema vanmiddag voor Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In een voormalig Marokkaans café en een aantal woningen in de Bruine Ruiterstraat heeft zondag in de namiddag een flinke uitslaande brand gewoed. Het grote pand ging volledig in vlammen op. De brandweercorpsen van Groningen en Haren hebben groot materieel ingezet om de brand te bestrijden. De belangstelling van het publiek voor het vuur was groot. De rook was in de verre omtrek te zien. Een oudere man is met de ambulance afgevoerd met onbekend letsel. Het café met een Arabische naam was ten tijde van de brand gesloten. Na verloop van tijd waren alle bewoners boven water, die in het historische gebouw woonden.
De politie heeft wel verscheidene panden in de omgeving ontruimd en de mensen ondergebracht in het politiebureau aan de Rademarkt. In verband met de sterke rookontwikkeling zijn delen van de Herestraat, Pelsterstraat en de Rademarkt tijdelijk afgesloten. Ook heeft de politie tijdelijk de stroom in een huizenblok afgesloten om escalatie te voorkomen.
Volgens woordvoerder Reitsema valt niet uit te sluiten dat er brandstichting in het spel was, maar concrete aanwezijzingen heeft hij daar beslist niet voor. 'We kunnen in deze tijden niets uitsluiten. Maar momenteel hebben we niets gevonden dat in die richtign wijst', aldus de heer Reitsema vanmiddag voor Radioo Noord.