nieuws

06 jan 2013, 14:02

Politie onderzoekt mogelijke schietpartij

De politie heeft zaterdagavond twee mannen aangehouden omdat ze mogelijk betrokken zijn geweest bij een schietpartij. De politie kreeg zaterdagavond een melding van een 26-jarige man uit Nieuwe Pekela dat de twee mannen hem zouden hebben aangereden en dat hij daarna door ze is beschoten. De twee mannen zijn er daarna vandoor gegaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Agenten troffen de bewuste auto even later aan op de Burgemeester Snaterlaan. De bestuurder, een 25-jarige man uit Oude Pekela, kon worden aangehouden. De tweede man, een 21-jarige man uit Westerlee, zat niet meer in de auto, maar meldde zich later op het politiebureau. Ook hij is aangehouden. Beide heren zijn ingesloten voor verhoor. De beide auto’s zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Volgens de verklaring van het 26-jarige slachtoffer uit Nieuwe Pekela werd hij al een tijdje gevolgd door een bekende van hem. Toen hij op enig moment afremde, werd hij van achter aangereden. Kort daarna hoorde hij knallen alsof er werd geschoten. Het is op dit moment niet duidelijk of er ook daadwerkelijk geschoten is. Ook de aanleiding voor het incident is nog volstrekt onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.