nieuws

13 nov 2007, 12:12

Politie legt huisbezoeken af in ‘t Zandt

De politie gaat de komende dagen in het Groningse dorpje ’t Zandt huisbezoeken afleggen. Met deze huis-aan-huisactie hoopt de politie meer informatie boven water te krijgen in het onderzoek naar de pyromaan die het dorp al enige weken teistert. Dat heeft de politie dinsdag bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In ‘t Zandt is sinds eind augustus dertien maal brand gesticht of een poging daartoe gedaan. In de nacht van maandag of dinsdag brak brand uit in een schuurtje achter een woonhuis. *
Volgens de politie worden de bewoners tijdens de huisbezoeken gevraagd wat zij van de brand weten. Ook worden de dorpelingen door de rechercheurs geïnformeerd over het verloop van het politieonderzoek en kunnen ze tips krijgen over hoe ze zelf een oogje in het zeil kunnen houden.
De eerste huisbezoeken worden dinsdagmiddag afgelegd. De huis-aan-huisactie zal waarschijnlijk deze week duren. In totaal wordt bij ongeveer 400 woningen aangebeld. 
De politie laat weten ervan overtuigd te zijn dat de pyromaan in het dorp woont. Dit omdat de dader zeer goed op de hoogte is van de infrastructuur in ’t Zandt, aldus de politie. Ook de locaties waar branden zijn gesticht vereisen volgens een woordvoerder lokale kennis. * Dankzij een extra ingelaste uitzending van Opsporing Noord op de regionale zender RTV Noord heeft de politie inmiddels de herkomst van een fles achterhaald, die bij de brandstichtingen werd gebruikt. Onderzoek heeft uitgewezen dat de fles is terug te leiden naar het dorp.