nieuws

07 aug 2001, 00:12

Politie krijgt 38 tips in zaak vermoorde prostituee

De Groningse politie heeft in totaal 38 tips binnengekregen in de zaak van de vermoorde straatprostituee Sasja Schenker. De tips kwamen binnen na de uitzending van het programma Opsporing Verzocht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie zegt ,,tevreden’’ te zijn met de respons maar kon dinsdagmiddag nog niet zeggen of de informatie bruikbaar was. De tips hebben voor een deel betrekking op de zwarte bromscooter, waarop Schenker op de dag van haar verdwijning nog had gereden. De hoofdofficier van justitie heeft beloning van 25 duizend gulden uitgeloofd voor de gouden tip.
De 34-jarige vrouw werd dinsdag 17 juli dood in een kanaal in de buurt van de stad Groningen aangetroffen. Zij bleek om het leven te zijn gebracht. De politie werkt met een 25-koppig recherchebijstandsteam aan de zaak.
Schenker is de vijfde prostituee in tien jaar in Groningen die om het leven is gebracht. Sinds 1998 wordt ook nog de tippelaarsters Jolanda Meijer vermist. Volgens de politie is er geen enkele aanwijzing dat er verband bestaat tussen de zes gevallen.