nieuws

19 jul 2001, 00:12

Politie: Dood prostituee is voorlopig ‘aparte zaak’

Prostituee Sachja, die dinsdag ontkleed werd aangetroffen in het Slochterdiep, is inderdaad door een misdrijf om het leven gekomen. Dat bevestigt de politie na gistermiddag sectie op haar lichaam te hebben gedaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om het lopende onderzoek niet in gevaar te brengen, wil de politie geen verdere mededelingen doen over de wijze waarop de tippelaarster om het leven is gekomen. De politie zegt de moord op Sachja voorlopig als een ‘aparte zaak’ te beschouwen. ‘Er is wel een aantal overeenkomsten met vorige moorden op tippelaarsters, maar we behandelen dit nu als een aparte zaak’, aldus politievoorlichter Pieter Boomsma.
De Groningse politie en brandweer hebben gisteravond zonder resultaat in de Drentse Aa bij Glimmen gedregd naar de kleding van de vermoorde prostituee. Zij deden dit op aanwijzingen van een getuige die vrijdagmiddag een verdachte auto de Drentse Aa zag oversteken en de bestuurder kleding in het water zag gooien. Er werd in het water geen kleding aangetroffen, maar wel een plastic tas met een dood huisdier.
De 34-jarige Sachja is de vijfde vermoorde prostituee sinds 1993. Ze is de zesde als de in 1998 verdwenen Jolanda Meijer word meegeteld. Alle zaken bleven onopgelost. De dood wan Sachja heeft voor grote onrust gezorgd onder de groep van ongeveer 25 Groningse tippelaarsters aan de Bornholmstraat.